Desperate Housewives är en omåttligt populär amerikansk TV-serie. Vid premiären 2004 gick serien direkt upp på förstaplatsen när det gäller antalet tittare och numera har serien över 30 miljoner tittare per vecka. Under de två första säsongerna var tv-serien Desperate housewifes den näst mest sedda tv-serien i USA, näst efter C.S.I. Till Sverige kom serien 2005 och den är mycket populär också här. Serien har tilldelats en lång rad utmärkelser och priser. De mest prestigefyllda är ett stort antal Emmy Awards och Golden Globe Awards. 

Handling
Tv-serien utspelar sig på den lugna villagatan Wisteria Lane i den fiktiva staden Fairview. Men den lilla gatan är inte så fridfull som man kan tro. Genom seriens gång visar det sig nämligen att nästan alla bär på mörka hemligheter.
 
I centrum står fyra väninnor: Susan, Lynette, Bree och Gabrielle. Handlingen börjar med att deras gemensamma väninna Mary Alice plötsligt begår självmord utan någon uppenbar anledning. Under den första säsongen försöker de andra fyra kvinnorna att hitta lösningen på varför hon gjorde denna handling. Detta sätter igång ett antal sidohandlingar som snart involverar de flesta boende på Wistoria Lane. Genom serien är den döda Mary Alice berättarröst och hon har full insikt i allt som ingår i grannskapet.
 
Skådespelare
De fyra huvudrollsinnehavarna är de fyra väninnorna, hemmafruarna. Susan Mayer spelas av Teri Hatcher, Lynette Scavo av Felicity Huffman, Bree Van de Kamp-Hodge av Marcia Cross och Gabrielle Solis spelas av Eva Longoria. Berättarrösten Mary Alice Youngs röst tillhör skådespelerskan Brenda Strong. De övriga rollerna i serien tillhör framförallt väninnornas äkta män, barn och övriga grannar längs gatan. Det finns också en lång rad gästskådespelare.
 
TV-kanal
TV-serien Desperate Housewives sänds av Kanal 5.