Ghost Whisperer är en amerikansk tv-serie som började sändas i USA år 2005. Hittills finns fyra inspelade säsonger av serien och det är bekräftat att en femte kommer att spelas in. TV-serien är producerad av Touchstone Television. En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediumet James Van Praagh som arbetar som medproducent och rådgivare. 

Handling
Handlingen i Ghost Whisperer kretsar kring nygifta Melinda Gordon som har kontakt med döda människor. Melissa hjälper dem att komma över till den andra sidan genom att hjälpa dem att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på detta sätt få ro. Hon får hjälp och stöd dels av sin man Jim Clancy och dels från kollegan och vännen Andrea Moreno. Handlingen i tv-serien utspelar sig i den lilla fiktiva staden Grandview där Melinda driver antikaffären ”Same as it nerver was antiques” medan Jim arbetar som brandman.
 
Skådespelare
Melinda Gordon är huvudpersonen i Ghost Whisperer. Hon spelas av Jennifer Love Hewitt. Två andra personer som har stora roller i TV-serien är David Conrad (som spelar Melindas man Jim) samt Aisha Tyler (som spelar vännen och kollegan Andrea). I säsong två tillkommer skådespelerskan Camryn Manheim som spelar Delia Banks, en kvinna som dyker upp och blir vän med Melidna. I samma säsong tillkommer även skådespelaren Jay Mohr som spelar professorn Rick Payne. Han är expert på ockulta och övernaturliga föreställningar, men till slut påbörjar han och Melinda ett motvilligt samarbete. Från och med säsong fyra finns skådespelaren Jamie Kennedy med i serien som psykologiprofessorn Eli James, en man som efter att ha snuddat vid döden får liknande talanger som vad Melinda har.
 
TV-kanal
TV-serien Ghost Whisperer sänds av TV4 och TV400.