Grey´s Anatomy är en mycket populär amerikansk sjukhusserie. Serien sändes för första gången i USA i mars 2005 och tanken var då att den skulle vara en ersättningsserie mellan två säsonger av den omåttligt populära tv-serien Desperate Housewives Men Grey´s Anatomy blev nästintill lika populär den och genom åren har den blivit flerfaldigt Emmynominerad. Seriens namn, Grey´s Anatomy, är en ordlek på den berömda anatomiläroboken Gray´s Anatomy och titeln syftar till huvudpersonen Meredith Grey. Varje avsnitt är namngivet efter en låt av kända band och artister som Beatles, R.E.M, AC/DC, Kiss och Donna Summer. 

Handling
Serien utspelar sig på sjukhuset Seattle Grace Hospital och man får följa fem AT-läkare och deras handledare som är specialistläkare på sjukhuset. Man får följa dem i deras vardagliga arbete bland patienterna på sjukhuset men också i deras privatliv. Kärleken flödar bland läkare och sjuksköterskor, precis som det ska i en sjukhusserie. Meredith Grey är huvudrollen, men de andra fyra AT-läkarna får mycket stort utrymme.
 
Skådespelare
I första säsongen kretsade handlingen kring fem AT-läkare och fem ST-läkare. Dessutom fanns ett antal biroller i form av patienter, sköterskor med flera. Alla de ursprungliga karaktärerna är inte kvar idag och nya karaktärer har tillkommit. De mest kända skådespelarna är Ellen Pompeo (Meredith Grey), Sandra Oh (Christina Yang), Katherine Heigl (Isobel Stevens), Justin Chambers (Alex Karev), T.R. Knight (George O´Malley), Chandra Wilson (Miranda Bailey), Patrick Dempsey (Derek Shephard) och Eric Dane (Mark Sloan).
 
Sandra Oh var nominerad till en Emmy 2005 för bästa biroll i tv-serien, men hon vann inte. Isaiah Washington som spelade Doktor Burke blev sparkad efter säsong tre, eftersom han kallade T.R Knight, som spelade George O´Malley, för ”Bögjävel”.
 
TV-kanal
TV-serien Grey´s Anatomy sänds av Kanal 5.