Heroes är en amerikansk tv-serie som har sänts sedan 2006. Svenska TV4 började sända serien hösten 2009 och serien produceras fortfarande. Heroes kan räknas både till drama och till science fiction. Serien är påverkad och influerad av de många tecknade superhjälteserierna. Den populära serien har lockat många tittare och det amerikanska filminstitutet utmärkte den till en av de bästa tv-serierna år 2006. Den har också fått många Emmy-nomineringar, men inte blivit tilldelad någon Emmy Award hittills. 

Handling
Serien Heroes handlar om ett antal människor som bor över hela jorden. De tror att de är helt normala, men de upptäcker successivt att de har förmågor långt över det normala. Där finns till exempel Peter som kan ta efter andra hjältars förmågor, Isaac som kan rita bilder av framtiden, Claire som kan hela sig själv, Hiro som kan resa i tiden samt Matt som kan höra andra människors tankar. Nya hjältar uppkommer under seriens gång medan andra försvinner, men de har alla samma mål – att rädda världen. Under seriens gång kommer hjältarna inte bara att bli varse om sin superkraft utan också till vilket syfte han eller hon blivit tilldelad den. Alla hjältarna har nämligen varsin speciella uppgift att uppfylla när världen ska räddas. Självklart finns det en fiende, tv-seriens antagonist som vill komma åt superhjältarnas DNA och använda detta till självändamål. Serien är uppbyggd kring små historier som vävs samman till en gemensam historia.
 
Skådespelare
De mest kända skådespelare som medverkar i Heroes är Greg Grunberg, Masi Oka, Milo Ventimiglia, Hayden Panettiere och Zachary Quinto.
 
TV-kanal
TV-serien Heroes sänds av TV4.