Ghost Whisperer

Ghost Whisperer är en amerikansk tv-serie som började sändas i USA år 2005. Hittills finns fyra inspelade säsonger av serien och det är bekräftat att en femte kommer att spelas in. TV-serien är producerad av Touchstone Television. En av personerna bakom serien är det kända amerikanska mediumet James Van Praagh som arbetar som medproducent och rådgivare. 

Handling
Handlingen i Ghost Whisperer kretsar kring nygifta Melinda Gordon som har kontakt med döda människor. Melissa hjälper dem att komma över till den andra sidan genom att hjälpa dem att avsluta sina ouppklarade affärer på jorden och på detta sätt få ro. Hon får hjälp och stöd dels av sin man Jim Clancy och dels från kollegan och vännen Andrea Moreno. Handlingen i tv-serien utspelar sig i den lilla fiktiva staden Grandview där Melinda driver antikaffären ”Same as it nerver was antiques” medan Jim arbetar som brandman.
 
Skådespelare
Melinda Gordon är huvudpersonen i Ghost Whisperer. Hon spelas av Jennifer Love Hewitt. Två andra personer som har stora roller i TV-serien är David Conrad (som spelar Melindas man Jim) samt Aisha Tyler (som spelar vännen och kollegan Andrea). I säsong två tillkommer skådespelerskan Camryn Manheim som spelar Delia Banks, en kvinna som dyker upp och blir vän med Melidna. I samma säsong tillkommer även skådespelaren Jay Mohr som spelar professorn Rick Payne. Han är expert på ockulta och övernaturliga föreställningar, men till slut påbörjar han och Melinda ett motvilligt samarbete. Från och med säsong fyra finns skådespelaren Jamie Kennedy med i serien som psykologiprofessorn Eli James, en man som efter att ha snuddat vid döden får liknande talanger som vad Melinda har.
 
TV-kanal
TV-serien Ghost Whisperer sänds av TV4 och TV400.
Publicerat i Tv4

24

24 är en amerikansk tv-serie skapad 2001 av Joel Surnow och Robert Cochran samt producerad av 20th Century Fox Television. Serien har hittills blivit producerad under sju säsonger och 144 avsnitt har sänts hittills. Serien produceras fortfarande och säsong åtta beräknas börja sändas i januari 2010 i USA. Till Sverige kom serien 2003 och har sänts på TV 4 sedan dess. I augusti börjar säsong sju att sändas i Sverige. Serien har fått många utmärkelser. Den har tilldelats en eller flera Emmy Awards under varje år som serien sänts mellan 2002 och 2007. Förutom dessa utmärkelser har tv-serien 24 även tilldelats Golden Globe Awards 2002 och 2004. 

Handling
Handlingen kretsar kring huvudrollsinnehavaren och antiterroristagenten Jack Bauer. Vi får följa hans arbete vid Counter Terrorism Unit, CTU, men också hans privatliv tillsammans med hans fru och dotter. I säsong fyra har dock Jack bytt jobb till att jobba inom USA:s försvarsdepartement.
 
Tv-serien utspelar sig under 24 timmar i vad som anses vara realtid. Varje avsnitt beskriver händelserna under 1 timme. Under första säsongen ska Jack och hans kollegor försöka avvärja ett mord på presidentkandidaten Senator David Palmer, som har stora chanser att bli den första svarta presidenten i USA. Huvudrollsinnehavaren Jack Bauer dras in i en härva av intriger där hans familj får en stor roll. Han får ett dygn på sig att försöka stoppa lönnmördarna och rädda sin fru och dotter.
 
Skådespelare
Huvudrollsinnehavaren är Kiefer Sutherland i rollen som agenten Jack Bauer. Kifer Sutherland vann en Golden Globe 2002 i kategorin ”Bästa manliga huvudroll i en tv-serie – Drama”. Andra kända skådespelare är Elisha Cuthbert, Carlos Bernard, Dennis Haysbert och Sarah Clarke.
 
TV-kanal
TV-serien 24 sänds av TV4.

Heroes

Heroes är en amerikansk tv-serie som har sänts sedan 2006. Svenska TV4 började sända serien hösten 2009 och serien produceras fortfarande. Heroes kan räknas både till drama och till science fiction. Serien är påverkad och influerad av de många tecknade superhjälteserierna. Den populära serien har lockat många tittare och det amerikanska filminstitutet utmärkte den till en av de bästa tv-serierna år 2006. Den har också fått många Emmy-nomineringar, men inte blivit tilldelad någon Emmy Award hittills. 

Handling
Serien Heroes handlar om ett antal människor som bor över hela jorden. De tror att de är helt normala, men de upptäcker successivt att de har förmågor långt över det normala. Där finns till exempel Peter som kan ta efter andra hjältars förmågor, Isaac som kan rita bilder av framtiden, Claire som kan hela sig själv, Hiro som kan resa i tiden samt Matt som kan höra andra människors tankar. Nya hjältar uppkommer under seriens gång medan andra försvinner, men de har alla samma mål – att rädda världen. Under seriens gång kommer hjältarna inte bara att bli varse om sin superkraft utan också till vilket syfte han eller hon blivit tilldelad den. Alla hjältarna har nämligen varsin speciella uppgift att uppfylla när världen ska räddas. Självklart finns det en fiende, tv-seriens antagonist som vill komma åt superhjältarnas DNA och använda detta till självändamål. Serien är uppbyggd kring små historier som vävs samman till en gemensam historia.
 
Skådespelare
De mest kända skådespelare som medverkar i Heroes är Greg Grunberg, Masi Oka, Milo Ventimiglia, Hayden Panettiere och Zachary Quinto.
 
TV-kanal
TV-serien Heroes sänds av TV4.

Lost

 Lost är en amerikansk tv-serie som kan räknas in i två kategorier, dels dramaserie och dels thrillerserie. Serien skapades 2004 och till Sverige kom den 2005 och den sänds fortfarande. Lost spelas in på Hawaii och det är hela 15 stadigvarande skådespelare som är kopplade till produktionen. På grund av den stora skådespelaressemblen och kostnaden av att spela in på Hawaii så är Lost en av de dyraste tv-serier som någonsin producerats. Men detta kanske kan åsidosättas då Lost omedelbart blev en tittarsuccé i USA och under första säsongen hade serien tittarsiffror på i snitt 15,5 miljoner. Kritikerna är lika förtjusta och serien har även vunnit ett flertal prestigefyllda priser, däribland en Emmy 2005 och Golden Globe Award 2006. Här i Sverige har serien också vunnit många tittare med ett genomsnitt på ungefär 1 miljon tittare per avsnitt under första säsongen. Det finns ett flertal kringprodukter omkring serien, som brädspel, böcker och dataspel. Skaparna bakom Lost har nyligen meddelat att det bara kommer att bli 6 säsonger av den populära tv-serien. 

Handling
Lost har två skilda, men sammankopplade huvudberättelser. Serien utspelar sig i efterdyningarna av en flygplansolycka på en mystisk tropisk ö mitt ute i Stilla Havet. Den ena av huvudberättelserna är att följa de överlevandes kamp på den mystiska ön och det andra huvudspåret är att få återblickar till huvudpersonernas liv före flygplansolyckan.
 
Skådespelare
Flertalet skådespelare har varit med ända sedan seriens början: Matthew Fox, Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly och Terry O´Quinn. Förutom dessa har serien just nu sju andra huvudrollsinnehavare och dessutom finns det ett antal biroller och gästskådespelare.
 
TV-kanal
TV-serien Lost sänds av TV4.